1917

Η Roca ξεκινά τη δραστηριότητά της

Η Roca ξεκίνησε τη δραστηριότητά της κατασκευάζοντας θερμαντικά σώματα από χυτοσίδηρο για οικιακή χρήση στο εργοστάσιό της στη Gavà, κοντά στη Βαρκελώνη.

1929

Παραγωγή μπανιέρας

Μετά την παραγωγή θερμαντικών σωμάτων, η επιχείρηση επεκτάθηκε στην παραγωγή λεβητών, ενώ το 1929, εισήλθε στον χώρο του μπάνιου και ξεκίνησε να κατασκευάζει μπανιέρες.

1936

Έναρξη παραγωγής προϊντων από υαλώδη πορσελάνη

Αφουγκραζόμενη τις αλλαγές που συνέβησαν στην κοινωνία γύρω από την κουλτούρα του νερού, του βασικότερου φυσικού πόρου στον οποίο στηρίζονται τα προϊόντα της Roca, η εταιρεία ανέλαβε το 1936 την πρόκληση της παραγωγής ειδών υγιεινής από υαλώδη πορσελάνη. Στη συνέχεια, το 1954, ξεκίνησε την παραγωγή μπαταριών.

1990

Διεθνής επέκταση

Τη δεκαετία του 1990, ο Όμιλος έκανε το πρώτο βήμα προς την επέκταση των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό, κυρίως μέσω της δημιουργίας θυγατρικών εταιρειών και της ανάπτυξης συνεργασιών με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου. Εκτός από την Πορτογαλία και τη Γαλλία, η Roca απέκτησε εμπορική παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στο Μαρόκο, στην Αργεντινή, στη Βραζιλία και στην Κίνα.

1999

Στροφή στην διεθνοποίηση

Σημείο καμπής στη διαδικασία της διεθνοποίησης αποτέλεσε η εξαγορά, το 1999, της ελβετικής εταιρείας Keramik Holding Laufen, η οποία την εποχή εκείνη ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ειδών υγιεινής στον κόσμο. Με την εξαγορά της Laufen, ο Όμιλος καταφέρνει να ενισχύσει τη θέση του σε στρατηγικές αγορές όπου είχε μειωμένη παρουσία, μεταξύ άλλων στην Ανατολική Ευρώπη, στη Βραζιλία και στις ΗΠΑ.

2005

Παγκόσμια ηγετική θέση

Το 2005, η Roca ανακοινώνει ένα φιλόδοξο στρατηγικό σχέδιο με επίκεντρο τον χώρο του μπάνιου, και το 2006 αναδεικνύεται παγκόσμιος ηγέτης του κλάδου.

2009

Εγκαίνια των Galleries

Θέλοντας να ενισχύσει τη δέσμευσή της απέναντι στην κοινωνία, η Roca εγκαινίασε το 2009, το χώρο Roca Barcelona Gallery, ένα εμβληματικό κτίριο που προσφέρει την εμπειρία της μάρκας. Ακολούθησε το άνοιγμα παρόμοιων χώρων στη Μαδρίτη, στη Λισαβόνα, στο Λονδίνο, στη Σαγκάη και στο Πεκίνο.

2017

Εορτασμός των 100 χρόνων

Η Roca γιόρτασε τα εκατό χρόνια από την ίδρυσή της. Το οικογενειακό εργαστήρι που δημιουργήθηκε πριν από έναν αιώνα στη Gavà, κοντά στη Βαρκελώνη, αποτελεί σήμερα μια παγκόσμια εταιρεία σημείο αναφοράς στη δημιουργία χώρων μπάνιου με παρουσία σε 170 χώρες.

2019

Παγκόσμιο σημείο αναφοράς

Σήμερα, το εμπορικό δίκτυο της Roca επεκτείνεται σε 170 χώρες, τις οποίες εξυπηρετούν 79 μονάδες παραγωγής και περισσότεροι από 21.000 εργαζόμενοι παγκοσμίως.

2021

Συνεχής διεθνής επέκταση 

Η Roca εξαγοράζει τη γερμανική εταιρεία Sanit και αποκτά το πλειοψηφικό μερίδιο του ομίλου Royo, της κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας παραγωγής επίπλων μπάνιου.