Αξιοποιήστε το χώρο σας με αυτές τις ιδέες για μικρά μπάνια
Κοινοποίησε
Mailwhatsapp
Συμβουλές

Αξιοποιήστε το χώρο σας με αυτές τις ιδέες για μικρά μπάνια

Ιδέες για μικρά μπάνια για μέγιστα αποτελέσματα

Ο χώρος των σύγχρονων διαμερισμάτων και κυρίως στις αστικές περιοχές είναι περιορισμένος. Το ίδιο και ο χώρος του μπάνιου. Ωστόσο, ένα μικρό μπάνιο δεν χρειάζεται να σας περιορίζει. Στην πραγματικότητα, οι μικροί χώροι είναι μια ευκαιρία να αφήσετε τη δημιουργικότητα και την αισθητική σας ελεύθερη να αυτοσχεδιάσει. Ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή, οι καινοτομίες στην τεχνολογία και το σχεδιασμό παρέχουν μια πληθώρα λύσεων για να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα μικρό χώρο μπάνιου, διατηρώντας παράλληλα την υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χώρο σας.

Έξυπνες λεκάνες, έξυπνες λύσεις

Οι έξυπνες λεκάνες είναι ευρέως γνωστές για την τεχνολογία αιχμής τους και τις εξατομικευμένες λειτουργίες τους. Αποτελούν ωστόσο και μια ιδιαίτερα πρακτική λύση εξοικονόμησης χώρου στο μπάνιο σας, αφού συνδυάζουν τη λειτουργία της λεκάνης και του μπιντέ σε ένα ενιαίο προϊόν. Επιπλέον, οι έξυπνες λεκάνες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της χρήσης χαρτιού υγείας. Έτσι, αποτελούν μια ιδιαίτερα φιλική λύση προς το περιβάλλον, αλλά και την τσέπη σας. Για καλύτερη οργάνωση του μπάνιου σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χώρο που θα εξοικονομήσετε τοποθετώντας μια στήλη επίπλου για πετσέτες και προσωπικά προϊόντα περιποίησης.

 

(Εικόνα: Επίτοιχη λεκάνη InWash® InTank® από τη συλλογή Inspira της Roca)

Απλοποιήστε την περιοχή του ντους

Οι περιττοί τοίχοι στο χώρο δημιουργούν ένα αίσθημα κλειστοφοβίας, ενώ εμποδίζουν το φυσικό φως. Στο μπάνιο, τα περισσότερα χωρίσματα δημιουργούνται συνήθως στην περιοχή του ντους. Η απλοποίηση της περιοχής του ντους  θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την αίσθηση της ενότητας και της ευρυχωρίας, χωρίς να αλλάξετε τη διάταξη του δωματίου. Η αντικατάσταση της καμπίνας από αμμοβολή με διάφανα πάνελ ντους  θα «ανοίξει» το χώρο, ενώ οι extra slim, ντουζιέρες θα δώσουν μια εκλεπτυσμένη, μοντέρνα πινελιά στο μπάνιο και ταυτόχρονα θα σας προσφέρουν ευκολότερη προσβασιμότητα.

 

(Φωτογραφία: Ντουζιέρα Cratos Superslim από SENCERAMIC®  της Roca σε λευκό ματ)

Έπιπλα μπάνιου compact για μικρά μπάνια

Τα compact έπιπλα μπάνιου συνδυάζουν ένθετο νιπτήρα με βάση επίπλου και σας παρέχουν υψηλή λειτουργικότητα, εύκολη συντήρηση και άφθονο χώρο αποθήκευσης. Αποθηκεύστε πετσέτες και μεγαλύτερα αντικείμενα στο κάτω μέρος του επίπλου και αφήστε την άνω περιοχή του επίπλου ελεύθερη για να πλύνετε τα χέρια σας, αλλά και για να αποθηκεύσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα. Προτιμήστε ένα έπιπλο μπάνιου με πολλά συρτάρια για να έχετε όλα όσα χρειάζεστε πάντα δίπλα σας και πάντα οργανωμένα. Δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου, επιλέγοντας κρεμαστό έπιπλο μπάνιου που τοποθετείται απευθείας στον τοίχο, ενώ αφήνει ελεύθερο χώρο ανάμεσα στο έπιπλο και το δάπεδο για μεγαλύτερη ευκολία καθαρισμού.

(Φωτογραφία: Έπιπλο μπάνιου Μini της Roca σε φινίρισμα ανοιχτή δρυς)

Οι λύσεις 2 σε 1 εξοικονομούν χώρου και συμβάλλουν στη βιωσιμότητα

Οι λύσεις 2 σε 1 αποτελούν την τελευταία λέξη του σύγχρονου σχεδιασμού στο μπάνιο, ενώ συμβάλλουν σημαντικά στη βιωσιμότητα. Στη λύση W+W, το νερό του νιπτήρα μέσα από μια διαδικασία φιλτραρίσματος επαναχρησιμοποιείται για την έκπλυση της λεκάνης, με αποτέλεσμα τη σημαντική εξοικονόμηση νερού στο μπάνιο.Επιπλέον, επειδή ο νιπτήρας είναι ενσωματωμένος στη λεκάνη αξιοποιείτε στο έπακρο το διαθέσιμο χώρο σας. Αυτή η τόσο απλή σχεδιαστική λύση μειώνει σημαντικά την κατανάλωση του νερού, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομεί σημαντικό χώρο στο μπάνιο σας.

(Εικόνα: Επίτοιχη λεκάνη και νιπτήρας από  τη συλλογή W+W της Roca)

Κοινοποίησε
Mailwhatsapp
Κοινοποίησε