Πέντε απλές λύσεις για να αναδιαμορφώσετε το χώρο του μπάνιου.
Κοινοποίησε
Mailwhatsapp
Συμβουλές

5 απλές λύσεις για την αναδιαμόρφωση του μπάνιου σας

Πώς να διακοσμήσετε το μπάνιο σας χωρίς μεγάλες ανακαινίσεις

Υπάρχουν πολλές λύσεις για το μπάνιο, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα ή να χρειαστεί να φέρετε ένα συνεργείο κατασκευής. Με λίγη δημιουργικότητα και μερικά απλά βήματα, μπορείτε να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε ένα κομψό και φιλόξενο καταφύγιο. Από νέα αξεσουάρ μπάνιου μέχρι το βάψιμο των τοίχων, εδώ είναι πέντε ιδέες για το πώς να επιτύχετε μια νέα εμφάνιση στο μπάνιο σας.

1. Αξεσουάρ μπάνιου

Τα νέα αξεσουάρ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια αξιοσημείωτη αλλαγή διακόσμησης, είτε πρόκειται για μια πιο τολμηρή δήλωση στο μπάνιο είτε για την προσθήκη λεπτών στοιχείων για να του δώσετε μια αίσθηση Zen. Μικρές λεπτομέρειες και σωστή οργάνωση μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη συνολική εμφάνιση και λειτουργικότητα του μπάνιου σας. Αντικαταστήστε παλιά, αταίριαστα αξεσουάρ, όπως ντισπένσερ και οδοντοθήκες, με ένα ολοκληρωμένο σετ αξεσουάρ όπως αυτό της συλλογής Ona.  Εναλλακτικά, δοκιμάστε νέα φινιρίσματα, όπως το μαύρο ματ ή το ροζ χρυσό για δώσετε χρώμα και στυλ.

Αναδιαμόρφωση του μπάνιου με νέους καθρέφτες και έπιπλα μπάνιου

(Imagen Αξεσουάρ Hotels σε μαύρο φινίρισμα , Aξεσουάρ Ona).

 

Mπορείτε να προσθέσετε ανοιχτά ράφια ή καλάθια αποθήκευσης για να διατηρήσετε το μπάνιο σας οργανωμένο και χωρίς ακαταστασία. Χρησιμοποιήστε θήκες μπάνιου ή βάζα για να αποθηκεύσετε μικρά αντικείμενα. Οι πετσέτες είναι επίσης ένας διασκεδαστικός τρόπος για να δημιουργήσετε μια νέα εμφάνιση. Δοκιμάστε νέα χρώματα ή υφές – όπως πετσέτες τύπου χαμάμ από την Τουρκία ή το Μαρόκο, κομψές πετσέτες από λινό ύφασμα ή το κλασικό πετσετέ πανί σε διάφορες αποχρώσεις .

Αναδιαμόρφωση μικρού μπάνιου με νέους καθρέφτες και έπιπλα μπάνιου

2. Καθρέφτες

Ένα άλλος τρόπος να ανανεώσετε το μπάνιο σας είναι η προσθήκη καθρέφτη. Αυτή τη στιγμή είναι τάση οι καθρέφτες με οπίσθιο φωτισμό, οι οποίοι δημιουργούν μια χαλαρή διάθεση στο μπάνιο. Ένας νέος καθρέφτης προσθέτει καλύτερο φωτισμό στο μπάνιο, δημιουργεί μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενώ κάνει έναν μικρό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Μια άλλη ιδέα είναι να αλλάξετε το σχήμα του καθρέφτη σας, για παράδειγμα, η αντικατάσταση ενός τετράγωνου καθρέφτη με έναν στρογγυλό μπορεί να προσθέσει μια vintage ή art-deco εμφάνιση στο χώρο.

Αναδιαμόρφωση μικρού μπάνιου με νέους καθρέφτες

(Εικόνα: Τετράγωνος καθρέφτης Luna  και Στρογγυλός καθρέφτης Luna, και οι δύο με περιμετρικό φωτισμό LED)

Εύκολη ανακαίνιση μπάνιου αλλάζοντας τον καθρέφτη

3. Τοίχοι

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και οικονομικούς τρόπους για να αναδιαμορφώσετε το μπάνιο σας είναι ανανεώνοντας το χρώμα των τοίχων.

Επιλέξτε ένα χρωματικό συνδυασμό που δημιουργεί την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε. Οι φωτεινές και ουδέτερες αποχρώσεις μπορούν να κάνουν ένα μικρό μπάνιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο, ενώ τα έντονα χρώματα μπορούν να προσθέσουν προσωπικότητα.

μικρή αναδιαμόρφωση μπάνιου με την προσθήκη μια στρώσης ουδέτερης βαφής

(Φωτογραφία: Έπιπλο μπάνιου Ona σε φινίρισμα matt grey και έπιπλο μπάνιο Gap σε φινίρισμα Nordic ash)

Αναδιαμόρφωση του μπάνιου με έντονα χρώματα

4. Μπαταρίες και έπιπλα μπάνιου

Η αλλαγή μικρών στοιχείων στο μπάνιο μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το χώρο. Ξεκινήστε με τη μπαταρία, καθώς είναι ένα στοιχείο στο μπάνιο που προσελκύει την προσοχή. Αντικαταστήστε την παλιά μπαταρία σας με μια μοντέρνα που ταιριάζει στο στυλ σας και αν θέλετε επιλέξτε μια νέα με λειτουργία εξοικονόμησης νερού για να κάνετε το μπάνιο σας φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Ένα άλλο στοιχείο που πραγματικά θα μεταμορφώσει το χώρο σας, είναι η αλλαγή του επίπλου μπάνιου σας. Εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, αντικαταστήστε το παλιό σας έπιπλο με ένα νέο που ταιριάζει με την αισθητική σας. Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι εφικτό, σκεφτείτε να βάψετε το υπάρχον έπιπλο μπάνιου για να του δώσετε μια πιο φρέσκια εμφάνιση.

Αναδιαμόρφωση του μπάνιου με έπιπλο μπάνιου και καθρέφτη

(Εικόνα:   Έπιπλο μπάνιου Gap unik με δύο συρτάρια και μία πόρτα σε φινίρισμα walnut και έπιπλο μπάνιου Gap Unik με δύο συρτάρια σε φινίρισμα matt blue

ανακαίνιση μπάνιου με έπιπλο μπάνιου Gap σε φινίρισμα matt blue και τετράγωνο καθρέφτη

5. Φωτισμός

Η αναβάθμιση των φωτιστικών σας μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ατμόσφαιρα του μπάνιου σας. Εγκαταστήστε ενεργειακά φωτιστικά LED που παρέχουν φωτεινό, αλλά ζεστό φωτισμό. Μπορείτε να προσθέσετε φωτισμό εργασίας γύρω από τον καθρέφτη για βελτιωμένη λειτουργικότητα και μια πρόσθετη πινελιά κομψότητας ή να χρησιμοποιήσετε απλίκες τοίχου ή κρεμαστά φωτιστικά για να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

αναδιαμόρφωση του μπάνιου με στρογγυλό καθρέφτη με φωτισμό LED

(Φωτογραφία: Συλλογή Inspira με καθρέφτη Luna, λεκάνη In-wash Insignia με στρογγυλό καθρέφτη Iridia)

Ανακαίνιση μπάνιου με στρογγυλό καθρέφτη με φωτισμό

Η αναδιαμόρφωση του μπάνιου είναι πλέον εύκολη υπόθεση. Βελτιστοποιώντας την αποθήκευση, αγκαλιάζοντας το φως, επιλέγοντας νέα φωτιστικά και προσθέτοντας κομψές πινελιές, μπορείτε να μετατρέψετε τον χώρο του μπάνιου σας σε μια ανανεωμένη και φιλόξενη όαση. Το πιο σημαντικό, αφήστε τη δημιουργικότητα σας ελεύθερη και απολαύστε τη διαδικασία.

Κοινοποίησε
Mailwhatsapp
Κοινοποίησε