ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΑΣ
Κοινοποίησε
Mailwhatsapp
Συμβουλές

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΑΣ

Καθώς όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση νερού, σας δίνουμε ιδέες για ένα μπάνιο φιλικότερο προς το περιβάλλον .

Μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση νερού και στην προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα, σας δίνουμε ιδέες και συμβουλές για να εξοικονομήσετε νερό στο μπάνιο σας, αλλά και χρήματα στον λογαριασμό του νερού σας. Ιδέες και συμβουλές που μετατρέπουν τις βασικές καθημερινές σας συνήθειες σε ένα άθροισμα εμπειριών φιλικών προς το περιβάλλον.

Τοποθετήστε θερμοστατικές μπαταρίες

Ο χρόνος που αφιερώνουμε εν αναμονή του ζεστού νερού από το ντους μας δεν είναι μόνο κουραστικός, αλλά έχει και πολύ υψηλό περιβαλλοντικό κόστος, καθώς σπαταλούνται πολλά λίτρα νερού. Η ιδανική λύση είναι οι θερμοστατικές μπαταρίες, οι οποίες σας παρέχουν την επιθυμητή θερμοκρασία του νερού μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα, ενώ εμποδίζουν το νερό να ξεπεράσει τους 38ºC, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στην εξοικονόμηση της ενέργειας. Επιτοίχια ή εντοιχισμένη, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά σχέδια το μοντέλο που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας. Και αν το design είναι σημαντικό για εσάς, επιλέξτε μοντέλα όπως το T-1000 Round, με την αποκλειστική επίστρωση Everlux σε Μαύρο Τιτάνιο, Ροζ Χρυσό ή Βουρτσισμένο Μαύρο που θα προσθέσουν μια πινελιά χρώματος στο μπάνιο σας.

Επιλέξτε λεκάνες με καζανάκι διπλής ροής

Οι λεκάνες με καζανάκι διπλής ροής συμβάλλουν τόσο στην εξοικονόμηση νερού όσο και στην εξοικονόμηση χρημάτων. Όλες οι λεκάνες της Roca διαθέτουν μηχανισμό διπλής έκπλυσης, ενώ γίνονται ολοένα και πιο βιώσιμες, καθώς σταδιακά μειώνουν τον όγκο του νερού τους κατά την έκπλυση, Σήμερα, οι πιο φιλικές προς το περιβάλλον λεκάνες καταναλώνουν από 4,5 έως 3 λίτρα για πλήρη και μερική έκπλυση.

Σιγουρευτείτε ότι οι μπαταρίες σας διαθέτουν φίλτρο νερού

Τα φίλτρα που είναι ενσωματωμένα στο στόμιο των μπαταριών μειώνουν τη ροή του νερού συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση του νερού έως και 50%. Όλες οι μπαταρίες νιπτήρα της Roca διαθέτουν φίλτρο νερού, ενώ τα νέα μοντέλα μπαταριών όπως η Cala διαθέτουν φίλτρα νερού νέας τεχνολογίας με σύστημα έγχυσης αέρα.

Επιλέξτε μπαταρίες με κρύα εκκίνηση νερού

Η άσκοπη ενεργοποίηση του θερμοσίφωνα καταναλώνει ενέργεια και προκαλεί σπατάλη πολλών λίτρων νερού. Οι μπαταρίες της Roca διαθέτουν την τεχνολογία Cold Start που αποτρέπει την άσκοπη χρήση του ζεστού νερού, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα. Οι μπαταρίες της συλλογής Cala διαθέτουν την τεχνολογία Cold Start, η οποία εξασφαλίζει το άνοιγμα της μπαταρίας από την κρύα λειτουργία, ενώ για ζεστό νερό απαιτείται το γύρισμα της λαβής στα αριστερά.

Προτιμήστε ηλεκτρονικές μπαταρίες

Γνωρίζατε ότι αφήνοντας τη βρύση ανοιχτή, ενώ πλένουμε τα χέρια μας μπορεί να σπαταλήσουμε έως και 6 λίτρα νερού; Οι ηλεκτρονικές μπαταρίες διαθέτουν αισθητήρα κίνησης που διακόπτει την παροχή νερού μετά από λίγα δευτερόλεπτα για να αποφεύγεται η περιττή κατανάλωση. Έτσι, αποτελούν ιδανική λύση ιδιαίτερα για δημόσιους χώρους. Οι ανέπαφες λύσεις της Roca, όπως η μπαταρία νιπτήρα L20-E ή η L90-E, διαθέτουν τον αισθητήρα στη βάση του στομίου τους, ενώ σε άλλα μοντέλα όπως στην Atlas-E ή στη Loft-E, ο αισθητήρας είναι ενσωματωμένος στο στόμιο της μπαταρίας για να μπορούν να συνδυαστούν με νιπτήρες ελεύθερης τοποθέτησης. Όλες οι μπαταρίες της Roca είναι εύκολες στην εγκατάσταση τους, ενώ τροφοδοτούνται  με ρεύμα ή μπαταρίες.

Πείτε ναι στις καινοτόμες προτάσεις

Η αναζήτηση ολοένα και πιο δημιουργικών και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων, οδήγησε τη Roca στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου προϊόντος με πολλές, μέχρι σήμερα, διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Η σειρά W+W, συνδυάζει τη λεκάνη και τον νιπτήρα σε ένα μοναδικό προϊόν, όπου ο νιπτήρας τροφοδοτεί με νερό το καζανάκι της λεκάνης.  Έτσι, μέσω ενός ισχυρού συστήματος φιλτραρίσματος, το νερό αποκτά μια δεύτερη ζωή σε μια από τις πιο πρωτότυπες και βιώσιμες λύσεις της Roca.

Κοινοποίησε
Mailwhatsapp
Κοινοποίησε