Σκεφτεστε την ανακαινιση;7 τασεις για την διακοσμηση του χωρου μπανιου | Roca
Κοινοποίησε
Mailwhatsapp
Έμπνευση

ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ;7 ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ

Υψηλής ποιότητας φυσικά υλικά ή τεχνολογικές λύσεις και χρωματικές αντιθέσεις; Ανακαλύψτε μια ευρεία γκάμα δυνατοτήτων για να σχεδιάσετε χώρους μπάνιου με στυλ vintage ή μοντέρνο.

Από τις κλασικές λύσεις που δεν βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας, μέχρι τα νέα τεχνολογικά ορόσημα, η διακόσμηση του χώρου μπάνιου έχει εφευρεθεί ξανά ώστε να κοιτάει προς το μέλλον, χωρίς να ξεχνά το παρελθόν. Καθώς η παραδοσιακή φινέτσα του μαρμάρου, η φρεσκάδα του ξύλου και το πνεύμα των vintage χώρων μπάνιου που ξυπνάει αναμνήσεις είναι πάντα εδώ, το σύγχρονο design αφήνει το στίγμα του με έντονες αποχρώσεις, γεωμετρικά μοτίβα ή ολοκληρωμένες λύσεις στην αναζήτηση της ευεξίας σας. Αν θέλετε να ανακαλύψετε τις τελευταίες τάσεις για τους χώρους μπάνιου, σας παραθέτουμε 7 ιδέες για να είστε ενημερωμένοι.

1.Η παρουσία του μαρμάρου

Υπάρχουν κλασικά στοιχεία που επανέρχονται στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια του χρόνου και ένα καλό τέτοιο παράδειγμα είναι τα μαρμάρινα δάπεδα και οι τοίχοι, ιδιαίτερα στην έκδοση Calacatta, με γκρι «φλέβες» σε λευκό φόντο. Αν θέλετε να ταξιδέψετε στην Αρχαία Ρώμη, να επανασυνδεθείτε με το Αμερικανικό Mid Mod ή να σχεδιάσετε ένα μοντέρνο χώρο μπάνιου με νοσταλγικά στοιχεία, σας προτείνουμε να τοποθετήσετε πορσελάνινα πλακάκια που προσομοιάζουν με μάρμαρο. Πέραν του ότι προσφέρουν ένα κομψό στυλ που δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές στις τάσεις της μόδας, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την συντήρηση του παραδοσιακού υλικού.

2.Η φυσικότητα του ξύλου, των φυτών και των λουλουδιών

Η επαφή με τη φύση μας επιτρέπει να ανακτήσουμε την ισορροπία μας και γι’ αυτό δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι στην διακόσμηση του χώρου μπάνιου συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται τα φυτά και τα πολύχρωμα λουλούδια για να προσφέρουν ζεστασιά και μια αίσθηση άνεσης. Ιδανικά για να ταιριάζουν με τη φιλοσοφία του Feng Shui, ή με στυλ όπως το Μεσογειακό ή το Σκανδιναβικό, σας ενθαρρύνουμε να φέρετε λίγη από την ύπαιθρο μέσα στο σπίτι σας, επιλέγοντας  επιδαπέδιες ξύλινες συνθέσεις επίπλων όπως η σειρά Lander, βάσεις νιπτήρα όπως η σειρά Natura ή τους ξύλινους πάγκους της σειράς Savana που αντέχουν την υγρασία.

3.Η φινέτσα του μαύρου χρώματος

Κάθε στοιχείο μπορεί να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά του με ένα μαύρο φινίρισμα. Για το λόγο αυτό η φινέτσα και η κομψότητα ενισχύονται με αποχρώσεις πέρα από τα έπιπλα του μπάνιου. Επιλέξτε μαύρες μπαταρίες όπως της σειράς Insignia ή Naia, ή τη σειρά Line για μαύρες καμπίνες ντουζιέρας ή τις συλλογές Rubik και Tempo για μαύρα αξεσουάρ μπάνιου.Μια χαρισματική λεπτομέρεια γεμάτη έμπνευση για αυτούς που δεν θέλουν να περνάνε απαρατήρητοι.

4.Χρωματικές αντιθέσεις

Η χρωματική παλέτα έχει τόσο μεγάλο εύρος που το μαύρο δεν θα έμενε ποτέ μόνο του…Ζωντανές και έντονες αποχρώσεις αναμεμιγμένες με πιο απαλούς και ήπιους τόνους στα χρωματιστά πλακίδια μπάνιου της σειράς Samba ή St Tropez, στους νιπτήρες και τις λεκάνες με διαφορετικό φινίρισμα όπως αυτά της συλλογής Beyond  και στις ντουζιέρες με αντιολισθητικό πάτο όπως οι λύσεις από υαλώδη πορσελάνη σε Senceramic® ή τα μοντέλα από ρητίνη από Stonex®.

5.Η προσεκτική συμμετρία των γεωμετρικών σχημάτων

Γραμμές, γωνίες, πολύγωνα… Δεν υπάρχουν όρια στα γεωμετρικά σχήματα στα διάφορα σχέδια για το χώρο μπάνιου, αφού μπορείτε να συνδυάσετε έναν στρογγυλό καθρέφτη με περιμετρικό φωτισμό με μια ευρεία γκάμα γεωμετρικών πλακιδίων στον σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου, συμπεριλαμβανομένων και των προτάσεων που θυμίζουν ταπετσαρία.Παραδοθείτε στην αύρα του Art Decó ή στον μοντερνισμό των μέσων του αιώνα με νιπτήρες ελεύθερης τοποθέτησης ή μπανιέρες ελεύθερης τοποθέτησης  που παίζουν με τα σχήματα, τα χρώματα και τα φινιρίσματά τους.

6.Οι εξελίξεις στην τεχνολογία

Ο 21ος αιώνας έχει μπει στο χώρο του μπάνιου….Αν αναζητάτε κάθε άνεση που προσφέρει ένας μοντέρνος χώρος μπάνιου,δεν μπορείτε να παραβλέψετε την πρόταση για την απόλυτη υγιεινή που προσφέρει η λεκάνη In-Wash® με ψεκασμό νερού ή γυάλινες πλακέτες λειτουργίας που ενεργοποιούν την ροή στο καζανάκι, χρησιμοποιώντας αισθητήρες παρουσίας.Ετοιμαστείτε για το μέλλον με το Ίντερνετ των Πραγμάτων (Internet of Things) με λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες σας και ικανοποιούν τις προσδοκίες σας κάθε στιγμή.

7.Vintage στυλ που αποπνέει έναν αέρα ρετρό

Επιτέλους, ο δρόμος προς την απόλυτη καινοτομία δεν συγκρούεται με την νοσταλγία. Επιστρέφουμε σε εκείνες τις πρώτες ιδέες διακόσμησης του χώρου μπάνιου όπου η κάθε λεπτομέρεια είχε τον σκοπό της. Η συλλογή Carmen ξεκινάει ένα ταξίδι στο παρελθόν για να τονίσει τον ρόλο της υαλώδους πορσελάνης, του ξύλου, του μαρμάρου και του γυαλιού.Χειροποίητες πινελιές διαμορφώνουν τα έπιπλα, τις μπαταρίες ή τις μπανιέρες που, παρόλο που θυμίζουν άλλες εποχές, δεν αγνοούν τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, όπως η τεχνολογία Rimless, που διευκολύνει τον καθαρισμό της λεκάνης.

Κοινοποίησε
Mailwhatsapp
Κοινοποίησε